perjantai 21. maaliskuuta 2014

Majoittuminen: Puolijoukkueteltta

Matkustamisen lisäksi toiseksi kuumottavin aihe onkin varmasti majoittuminen. Sehän on selvää, että partion kesäleirillä nukutaan ulkona, mutta arvoitukseksi on yleensä jäänyt telttamalli ja sitä muoten mahdolliset telttakumppanit. Lompololla kaikki sudenpennuista johtajiin nukkuvat puolijoukkueteltoissa. Tämä sen takia, että Lapissa yöt voivat olla kylmiäkin ja näihin telttoihinhan saatiin lämmitys. No millainen se puolijoukkueteltta sitten oikein on?

No tälläinen!
Kuvassa etualalla paketissa ja taka-alalla pystyssä.

Puolijoukkueteltta on kahdeksalla telttakepillä seinistä ja keskellä yhdellä puisella tai metallisella salolla pystytettävä teltta, jossa lämmityslaitteena toimii kamiina. Teltan katossa on pyöreäaukko, joka estää kuumaa savuputkea sytyttämästä telttaa palamaan. Teltta painaa noin 20 kg. Puolijoukkueteltassa nukutaan yleensä siten, että jalat ovat kamiinaan päin ja päät teltan ulkoseinään päin.


Piraijojen ja Susien pystyttämä puolijoukkueteltta vuodelta 2012 oli aika kireä!
Telttaa pystyttäessä kannattaa olla tarkkana ja pitää huoli, että teltta on mahdollisimman kireä. Vaikka kangas on käsitelty kosteutta hylkiväksi, niin sateella teltta voi vuotaa mahdollisten lammikoiden kohdalta. Teltan saakin helposti pystettya kireäksi seuraavasti: ensin pystytetään joka toinen kulma neliöksi, sitten loput kulmat ja lopuksi tuodaan keskisalko sisään.

Sirpa ja sudenpennut valmistautumassa hyiseen telttayöhön kaminan kanssa.

Osaisitko sinä jo tämän perusteella pysyttää puolijoukkue teltan?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti